Május végén debütált a felfrissített Mini Countryman kompakt szabadidő-autó, akkor azonban még nem ismerhettük meg a sorozat csúcsmodelljét, a John Cooper Works változatot. Most bepótolták ezt, tehát hivatalos lett a 306 lóerős turbómotorral szerelt Countryman JCW, amely pontosan 75 lóerővel tud többet a korábbinál.

A 2,0 literes turbómotor 306 lóerejéhez 450 Nm-es maximális nyomaték tartozik, ez nyolcfokozatú automatikus váltón és All4 összkerékhajtáson keresztül jut el a talajra, az első tengelyen részlegesen önzáró differenciálmű is van, így a 0-100 km/óra sprint 5,1 másodperc alatt megvan – ez előzetes érték, és jelentős javulás a 231 lóerős előd 6,5 másodperces értékéhez képest. Új sportkipufogó gondoskodik arról, hogy jobb legyen a hangélmény, elöl négydugattyús nyergeket használ a fékrendszer. Opciós az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás.

Gyengébb teljesítményű társaitól eltérő hűtőrács-mintázata különbözteti meg a Countryman JCW modellt, a karosszériadíszek króm helyett fényes fekete színűek, egyediek a 18 colos felnik, amelyeken keresztül jól látszanak a pirosra fényezett féknyergek. A felfrissített Mini Countryman JCW novemberben kerül az utcákra.