Az MQB-alapra való átállás miatt az eddiginél sokkal szélesebb lesz majd az Audi TT választék, hamarosan jön majd a vászontetős roadster, és a Shooting Brake karosszéria nem csak a generációváltást megelőlegező tanulmány sajátja marad, de ezúttal gyártásba is kerül majd. És ez még nem minden.

A hírek szerint készül majd egy alapváltozat is azoknak, akik mindenképpen egy ilyen sportkocsit szeretnének, de nem akarják vagy tudják megfizetni a prémium-felárat. Ennek megfelelően le kell majd mondania néhány dologról a tulajnak, úgymint virtuális műszeregység vagy épp a hatalmas könnyűfém felnik, de cserébe sokkal alacsonyabb lesz a vételár. Az új, 1,0 literes háromhengeres turbómotor kerül az orrba 115 lóerős teljesítménnyel, az alig 1 tonnás autót ez is meglepően jól mozgatja majd – Németországon kívül amúgy is 130 km/óra a megengedett tempó az autópályákon, úgyhogy nem nagyon hiányozhat a 200 km/óra feletti csúcssebesség.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!