Nincs már sok hátra a második generációs Chevrolet Cruze bemutatásáig, Kínában a Pekingi Autószalonon lesz a premier, de elképzelhető, hogy már a New Yorki Autószalonon is megismerhetjük majd hivatalosan az autót. Addig is itt vannak a képek, amelyek mindent elárulnak az újdonságról.

Mi itt Európában már nem kapjuk meg ezt az autót a márka kivonulása miatt, de világszerte nagyon várt típusról van szó, hiszen tavaly a világon ötödik legnagyobb darabszámban értékesített személyautóról van szó. Annyit lehet tudni előzetesen az autóról, hogy az drágább lesz a mostani típusnál. Kínában jelenleg 108 900 jüan (3,9 millió Ft) a legolcsóbb Cruze, ehhez képest 120 000 jüanos (4,3 millió Ft) indulóárat várnak az újdonságnak. A drágulás indoka, hogy ott gyártásban marad az első generációs autó is kicsit módosított megjelenéssel, Cruze Classic néven és a hírek szerint 100 000 jüan (3,6 millió Ft) alatti áron.

Az új modellnél szemmel láthatóan javítottak a minőségérzeten az utastérben, bár kevésbé valószínű, hogy az összes példány megkapja majd a bőrrel borított műszerfalat. Kétféle motorral indul a forgalmazás, az alapmodellben 1,5 literes, 112 lóerő/146 Nm teljesítményű szívómotor dolgozik majd, és lesz 1,4 literes turbós 148 LE/235 Nm teljesítménnyel. Az öt- illetve hatfokozatú, kézi kapcsolású váltó mellett hatfokozatú automatikus váltó lesz még választható. Kínában az év második felében indul az új Chevrolet Cruze sorozatgyártása és a forgalmazása is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!