Fotó: Kiss Annamarie

A régi autókért és motorkerékpárokért rajongók nem panaszkodhattak, körülbelül 100 jármű várta rajongóit. A tikkasztó meleg ellenére is sok érdeklődő volt a helyszínen, tizenévesek, családosok, nyugdíjasok szelfiztek az 50-es, 70-es évjáratú különlegességekkel. Murcsik Máté kis barátjával, Lehoczki Leóval sétálgatott a nem mindennapi járgányok között, míg Varga Zsófi kétéves kisfiával, Szijgyártó Olivérrel Debrecenből érkeztek a kiállításra, hogy csodájára járjanak a kétkerekűeknek, négykerekűknek. – Olivér mindössze kétéves, de már most nagyon érdeklődik az autók iránt, ezért úgy gondoltuk, biztosan örülne, ha láthatna néhány veterán járművel is – mondta a Naplónak.

Simon Anita, a kiállítás szervezője maga is rajong az autókért, ha teheti, akkor pedig nemcsak bemutatja a darabokat, hanem versenyzik is. – Nagy érdeklődés kíséri mindig a hasonló eseményeket, az emberek szeretik a veterán verdákat. Az idősebb látogatókban a régi emlékek felszínre törnek, újra élhetik „első” vezetési élményüket, ismét lehetőségük nyílik arra, hogy újfent régi kedvenc gépkocsijuk volánja mögé üljenek. Megannyi klasszikussal találkozhatnak a kíváncsiskodók, 74-es, 71-es, de még 50-es évjáratú darabokkal is lehet látni, amelyek bizony a nosztalgiázást nagyban elősegítik – nyilatkozott.

A gyerekeket szinte el sem lehetett csalni a négykerekűek mellől, teljesen átszellemültek, vígan játszottak, természetesen mindannyian a volán mögül mosolyogtak ránk, ők is tudják: hátsó ülésen nem az igazi! Mátyás László motorral érkezett Nyíregyházáról, elmondása szerint ki nem hagyta volna a mai találkozót, néhány napja úgy volt, többen jönnek, azonban végül úgy alakult, hogy egyedül indult útnak.
– Vonzanak a régi gépezetek, autógépészként ez nem is csoda, ezért is jöttem el a kiállításra, hiszen itt közelről szemügyre vehetem, hogy anno milyen technikákkal dolgoztak a hozzáértők – árulta el lapunknak, amikor egy UE 28-as traktorral mutatott: – Ezek a járművek igazi kincsnek számítanak, valódi őshonos, klasszikus gépezetek, melyeket sokkal több embernek kellene bemutatni, ismerni. Örülök, hogy ennyien eljöttek megcsodálni az autókat, motorkerékpárokat, de lehetnének akár még egyszer ennyien is, ugyanis mindenkinek ismernie kellene azokat a gépezeteket, amelyek felett még az elektronika nem uralkodik – hangsúlyozta.