Pár látványos részlet és adat közreadásával növeli az érdeklődést a Honda a Civic Type R legújabb generációjának a Genfi Autószalonra időzített bemutatója előtt. A teljesítményről például még mindig csak annyit tudunk, hogy az „több, mint 280 lóerő”, de legalább azt már elárulták, hogy a 270 km/h-s csúcssebességével ez lesz a leggyorsabb kompakt forró ferdehátú.

Ennek a tempónak az elérésében az aerodinamikai csomagnak is nagy szerepe van, ami a látható légterelőkön kívül teljesen burkolt padlót is jelent. Az első lökhárítót mutató képen láthatjuk a mélyre húzott koptatót, a légbeömlőkben pedig hagyományos, kerek ködfényszóró világít. A 19 colos könnyűfém felni dizájnja is megváltozott a tanulmányhoz képest, de megtartották a piros díszkarikával megbolondított fekete fényezést. A Brembo fékrendszer elöl négydugattyús nyergeket és 350 mm-es átmérőjű tárcsákat használ.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!