Elsősorban azoknak a motorosoknak készül a Feline One, akik a csúcstechnikát és a kifinomultságot nagyra értékelik. Úgy 75 millió Ft-nyira, a hírek szerint ugyanis 280 000 dollár lesz majd a kétkerekű ára, amikor 2016-ban megvásárolható lesz.

Yacouba Galle formatervező a megjelenés mellett a használhatóságot is figyelembe vette a tervezés során, illetve mindazokat az elgondolások is belefolytak a konstrukcióba, amelyeket a különféle motorkerékpárokon szerzett tíz éves tapasztalata során gyűjtött. Természetesen a legjobb – és ebből következően legdrágább – anyagokat választotta ki.

A váz és a burkolat repülőgépeknél használt aluötvözetből, karbonból és titániumból áll, az egy rugóstagos hátsó felfüggesztés és az első villa karbonból készül. Az eredmény mindössze 155 kg-os saját tömeg, amelyet egy 801 köbcentis, 170 lóerős háromhengeres erőforrás mozgat. A hírek szerint közúton és versenypályán egyaránt otthon érzi magát majd a Feline One, amelynek első kerekét 4 darab 230 mm-es átmérőjű féktárcsa lassítja. Azonban még a 75 millió Ft megléte se jelenti azt, hogy az ember megvásárolhat egy Feline One-t, mivel abból mindössze 50 példány gyártását tervezik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!