A Sir Stirling Moss/Denis Jenkinson páros hatvan évvel ezelőtt nyerte meg a Mille Miglia versenyt egy Mercedes SLR volánja mögött, de most nem erre a diadalra, hanem a John Cooper Fitch/Kurt Gesell kettős által a 417-es rajtszámú Mercedes SL-lel megszerzett kategóriagyőzelemre emlékeznek a legújabb különkiadással.

Jó sokan örülhetnek majd az egyedi megjelenésű autónak, hiszen 500 darab Mercedes SL 417 Mille Miglia készül majd, az ügyfelek az SL 400 (333 lóerős V6-os) vagy az SL 500 (455 lóerős V8-as) motort választhatják.

A megjelenést sötétszürke fényezés, piros és karbon betétek teszik különlegessé, elöl 19, hátul 20 colos AMG felnik töltik meg a kerékjáratokat. A felfüggesztésben annyi a változás, hogy az egyébként feláras Active Body Control ott van a fedélzeten. Az utastérben is a külsőnek megfelelően hozták össze az egyedi hangulatot. Németországban a hathengeres motornál 14 ezer, a V8-asnál 12,8 ezer euró az SL 417 Mille Miglia csomag felára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!