Nem valószínű, hogy pénzügyi gondjai lennének a hétszeres Formula-1-es világbajnoknak, úgyhogy vagy ráunt az autókra, vagy épp kell a hely a garázsban az új játékszereknek. Egy dolgot tudunk biztosan, két igen különleges autót kínál most eladásra Michael Schumacher.

Hivatalosan 29 darab Ferrari FXX-et készítettek Maranellóban az ügyfelek számára, és készült egy harmincadik példány is, amelyet aztán nem értékesítettek, hanem ajándékba adtak Schumachernek. Aki aztán nem nagyon használta azt, hiszen a 2005 januárjában átadott autóval mindössze 900 km-t tett meg. Ezt az utolsó példányt lehet most megvásárolni laza 2,5 millió svájci frankos áron, ami nagyjából 600 millió forint.

Akinek netán nem lenne ennyi pénze egy közúton nem is használható autóra, és mindenképpen a hétszeres F1 világbajnok egykori autójára vágyik, annak elég, ha 1 375 000 svájci frank, azaz mintegy 333 millió forintja van. Ennyi az ára a szintén a Ferrari Zenith kereskedésben eladásra kínált, 2003 hatodik hóban először forgalomba helyezett Ferrari Enzo Ferrarinak.

Ez is egyedi darab, a küszöbbe belesütötték Michael Schumacher nevének kezdőbetűit, amit megismételtek az ülések bézs bőr kárpitján is nyakmagasságban; ezen kívül az első karbonfedél belsején találunk rengeteg aláírást. Ezzel az autóval azért többet korzózott Michael Schumacher, hiszen tíz év alatt 8500 kilométert tett meg vele.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!