Mintha a svájci Rinspeed által legújabb alkotásuknak választott Budii név nem lenne elég kínos, erre is rátesznek egy lapáttal. Na nem abból, hanem robotkarból: a szükség szerint előbukkanó, a jármű irányítását mindenképpen átvenni szándékozó utas elé Kuka robotkar tartja oda a volánt.

Ha túltesszük magunkat a névsoron, akkor egyébként egy BMW i3-ast láthatunk némiképp átalakított megjelenéssel. Nem is annyira az egyedi megjelenés, sokkal inkább a kerékjáratokat megtöltő hatalmas kerekek miatt kellett kiszélesíteni a karosszériát, a 19 colos felnikkel egyébként szabadidő-autókat is lehet riogatni, hiszen a beépített légrugózással gombnyomásra akár 100 mm-rel meg lehet emelni a karosszériát. Szintén ezzel a rendszerrel van kapcsolatban a periszkóp, amely a tető síkja fölé 70 centivel kiemeli azt az érzékelőt, amely az autó előtti útfelületet vizsgálja, és az egyes kerekek rugózásának állításával simítja ki az úthibákat.

Karbon helyett áttetsző műanyagból készült az új karosszéria, amely mögött kapott helyet a világítótestek nagy része, illetve egyedi kommunikációs felületeket is találunk elöl-hátul, amelynek segítségével a Budii-ban utazók közölhetik a külvilággal, hogyan is érzik magukat. Bent egyébként rengeteg technikai újdonsággal találkozhat az ember, úgymint a tetőbe épített klímazuhany, a kütyük vezeték nélküli töltésének lehetősége, vagy épp a legmodernebb kommunikációs fejegység és annak nyúlványai. A Mansory tuningcég szakemberei segítettek egységes összképet kialakítani. Az alapvetően önjáró Rinspeed Budii elektromos autó a Genfi Autószalonon debütál, és ha egészében nem is, de részeiben inkább utóbb, mint előbb, de megjelenik majd a sorozatgyártású autókban is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!