A legjobb tippek szerint a Genfi Autószalonon leplezi majd le az új Bugatti Chiront, amelyet annak ellenére elkészítenek, hogy a Veyron is veszteséges volt a Volkswagen konszern számára. Az ok prózai, a tervezett 500 darabos szériából 120-at már előre értékesítettek, és nem akar ennyi mérges milliárdos ügyfelet a cég.

Minden tekintetben továbbfejlesztik a technikát, a 8,0 literes W16-os négyturbós erőforrás teljesítményét 1500 LE/1500 Nm-re növelik, a 7 fokozatú dupla kuplungos váltó és az összkerékhajtás változatlan. Mindez 1,3 másodperces 100-as sprintet és 15 másodperces 0-300 km/h-s sprintet tesz lehetővé. A végsebesség tekintetében csak tippek vannak, a 450 km/h-tól a világrekord 500 km/h-ig terjednek a találgatások.

A formát leginkább csak finomítják, elölről nézve marad a patkó alakú hűtőrács, amelyet kisebb méretű LED-es fényszórók szegélyeznek. Oldalról és hátulról nézve már retrós elemeket is fel lehet fedezni, úgymint a hatalmas méretű ívvel keretezett ajtók, vagy a két részre osztott hátsó szélvédő. Új a szinte teljes egészében szellőzőnyílásnak hasznosított hátfal. Első körben kupé karosszériával debütál a Bugatti Chiron, a kivehető tetős targára 2017-ig kell várni.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!