A Suzuki belga weboldalán már a felfrissített ötajtós Swift képeit lehet látni annak ellenére, hogy hivatalosan még nem kommunikálták az Esztergomban gyártott kisautó változásait.

Legfeltűnőbb változás egy új sárga szín megjelenése, ezen kívül az újratervezett első lökhárító érdemel említést. Megszüntették a korábbi, a motorháztető karaktervonalait egészen az alsó részig folytató elemet, van egy felső és egy jól elkülönített alsó légbeömlő. A ködlámpa-fészkek környéke is átalakult, ide kerültek az autónak új megjelenést biztosító, ívelt LED-es menetfények. Új könnyűfém-felniket is látunk az idő előtt napvilágot látott gyári fotókon, illetve egy olyan hátsót, amelyen szemernyit se módosítottak. Az utasteret mutató fényképeken se látunk semmi változást, de nem zárhatjuk ki, hogy új kárpitokat kap majd a Swift.

Műszakilag sincs nagy változás, az 1,2 literes, 94 lóerős benzinmotornál nincs újdonság, az 1,3 literes, 75 lóerős dízelnél megnyújtották az ötfokozatú, kézi kapcsolású váltó III-IV-V. fokozatának áttételét, amelynek köszönhetően csökkent a szabványos átlag. A korábbi 4,2 l/100 km helyett már mindössze 3,9 l/100 km a fogyasztás a laboratóriumi mérés szerint, a CO2-kibocsájtás 109 g/km-ről 101 g/km-re csökkent. A Suzuki pontos dátumot még nem tudott mondani, mikor kezdődik meg a felfrissített Swift gyártása Esztergomban, de hamarosan várható a hivatalos bejelentés az ügyben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!