Noha az első vázlatok közreadásakor még azt mondták, a Mercedes Citan csak ősszel fog bemutatkozni, itt vannak az első hivatalos fényképek és információk az új haszonjárműről.

A Renault Kangoo alapjára felépített modellt a franciaországi Mauberge-ben fogják gyártani, ennek megfelelően csak néhány ponton tér el a francia eredetitől. A karosszéria lényegében csak az A oszlop előtt új, és a műszerfalon is sok a közös vonás. A Kangoo-hoz hasonlóan rövid (3,94 m), normál (4,32 m) és hosszú (4,71 m) karosszériával lesz megvásárolható a Citan, lesz dobozos, személyszállító és Mixto néven személyautó (több kárpit és extra) kivitel.

Egy turbódízel három teljesítménnyel (75-110 LE) és egy turbós benzines (114 LE) alkotja a motorválasztékot. A BlueEFFICIENCY csomag tartalma motorleállító, fékenergia visszatermelés és alacsony gördülési ellenállású abroncsok – a benzinesnél széria, a dízeleknél extra. A váltó 5- vagy 6 fokozatú, kézi kapcsolású. Az elektronikus menetstabilizáló figyelembe veszi a jármű terheltségét is a beavatkozásnál. Még az év vége előtt a kereskedésekbe kerül a Mercedes Citan, nem tudjuk, hogy a testvérmodell, a Dacia Dokker mikor érkezik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!