A PSA Peugeot Citroën ezen újítása egy másik, a C3 esetében már kapható csúcstechnológiához, a SensoDrive automatizált sebességváltóhoz társul. A Stop & Start rendszert benzinmotoros modelleknél vezetik majd be. A Stop & Start rendszernek köszönhetően városi forgalomban körülbelül 10%-kal, vegyes használat esetében pedig átlagosan 6%-kal alacsonyabb fogyasztás várható.

A vállalatcsoport stratégiájával összhangban, amely „hasznos technológiát kínál mindenkinek”, a Citroën és a Peugeot várhatóan további modelljeit is fokozatosan felszereli majd a Stop & Start rendszerrel, amely nem csak az autósoknak kedvez a fogyasztás csökkentésével, hanem a városlakók számára is élhetőbb világot teremt, mivel alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást eredményez.

Nagyvárosi környezetben végzett reprezentatív felmérések kimutatták, hogy a járművek használati idejük 30%-ában járó motorral állnak. A Stop & Start rendszer a fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésén túl, egyúttal a jármű motorzaját is kiiktatja minden olyan esetben, amikor az nem halad, így csendesebbé teszi a forgalmat az ott élők számára.