Virgil Abloh divattervező a Mercedes-Benz partnereként több projekten is dolgozott, amelyek közül csak a különleges G-osztály bemutatását élhette meg, miután tavaly novemberben 41 éves korában súlyos betegségben elhunyt. A családjával egyetértésben ezt követően bemutatták még az egyedi Mercedes-Maybach terepjáró kupét, most pedig itt a végső alkotása, a különleges kialakítású Mercedes-Maybach limuzin.

A Mercedes-Benz vezető formatervezője, Gorden Wagener és Virgil Abloh még novemberben véglegesítette az autó megjelenését, amelyből most egy 150 darabos limitált szériát készítenek. A terepjáró kupé számára kikevert színekre fényezik a Mercedes-Maybach S680 karosszériáját, felül obszidiánfekete, alul homokszínű a karosszéria, és ilyenek az egyedi kovácsolt alufelnik is. A 4 személyes kialakítású utastérben is ezek a színek a meghatározóak, fekete és homokszínű nappa-bőrrel kárpitoznak szinte minden felületet, az MBUX grafikáját is az autóhoz igazították.

A Mercedes-Maybach S680 by Virgil Abloh limitált szériához egy homokszínű nappa-bőrrel bevont fadobozt is mellékelnek, amelyben az autó 1:18-as méretarányú makettje mellett a két slusszkulcsnak és egy kulcstartónak van helye, ezenkívül egy Mercedes-Maybach és Virgil Abloh-logós porvédő takaró is jár az autóhoz.