Nem egyszerűen egy figyelemfelkeltő tanulmány a Toyota detroiti tanulmánya, a Furia ugyanis a következő Corolla szedán előfutára. Egyfelől a teljes név Toyota Corolla Furia, másfelől a sajtóanyag szerint „olyan formai elemeket mutat, amelyekkel nemsokára találkozhatnak a vásárlók”.

A teljesen LED-es, csöppnyi fényszóróktól minden bizonnyal búcsúzunk, de a lexusosan ívelt lemezek, a lépcsős orrkiképzés minden bizonnyal visszaköszön majd a következő kompakt szedánon. Ami elképzelhető, hogy nem is lesz annyira kompakt, hiszen a Corolla Furia karosszériája 4,62 méter hosszú, szélessége 1805 mm, magassága 1425 mm, a tengelytávolság 2700 mm.

Érzékeny búcsút vehetünk majd a tanulmány több részén is megfigyelhető valódi karbon elemektől, a 19 colos átmérőjű könnyűfém felniktől. Azt nem tudjuk, mikor várható ennek a Corolla szedánnak a bemutatása, az tisztán látszik, hogy semmi köze a Japánban nemrég bemutatott legújabb generációhoz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért