Csak elektromos autókat készít a kínai Yogomo gyár, legújabb modelljénél pedig nem sokat vesződtek a divatos megjelenéssel, egyszerűen lemásolták a Kia Picanto megjelenését. Még a méretek is igen hasonlóak, 3,45 méter a hossz, 2385 mm a tengelytávolság.

Alapáron kapja a fekete-bézs belsőt az autó, felárért akár bőr belső is létezik, de például kesztyűtartófedél már nincs. Elöl MacPherson rugóstagos, hátul független felfüggesztés dolgozik a miniautó alatt, ami túlzásnak tűnhet annak ismeretében, hogy a villanymotor teljesítménye mindössze 17 lóerő. Azonban úgy vannak vele, még ez is több az elegendőnél, a száguldásnak 100 km/órás tempónál szab határt az elektronika.

Alapáron ólomakkumulátorok biztosítják az áramellátást, azonban ennek a változatnak mindössze 80 km a hatótávolsága, ami olyan kevés, hogy az egyébként jelentős kínai állami támogatásokra se jogosult. Ennek megfelelően amikor a második félévben elkezdik majd a lítium-ion akkumulátoros, 150 km hatótávolságú változat gyártását, azt olcsóbban vehetik majd meg az ügyfelek. Ennek ellenére a Yogomo mindkét változatot gyártani fogja.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!