A Hyundai külön csapatot hozott létre a fejlesztőrészlegén, amelynek a feladata az egyes autókból sportosabb megjelenésű és tudású autókat faragjanak. Az ilyen teljesítménynövelő kúrán átesett autók az N Sport nevet kapják majd, és nem, a Hyundai i20 Sport még nem tartozik közéjük.

Európában készítették el az újdonságot, amelynek különleges ismertetőjele a feltűnő matrica-dekor: a motorháztetőn fekete, oldalt és hátul kék színfoltok teszik harciassá a megjelenést a mélyre húzott spoilereken, a diffúzornak látszó betéten és a tetőszárnyon kívül. Nincs lehetőség a szerénykedésre, csak fehér színben és a képeken látható dekorációval együtt adják az i20 Sport-ot, és a 18 colos, sokküllős felnik is szériában járnak. A motorháztető alá a dél-koreaiak saját fejlesztésű, 1,0 literes háromhengeres turbós motorja kerül 120 LE/172 Nm teljesítménnyel, a váltó 6 fokozatú, kézi kapcsolású. Németországban 19 990 euróért adják a Hyundai i20 Sport-ot.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!