Csak jövőre indul a Jaguar I-Pace sorozatgyártása, de hatalmas az érdeklődés az akkumulátoros-elektromos hajtással szerelt szabadidő-autó iránt. A maga részéről a gyár is mindent megtesz az újdonság népszerűsítése érdekében: elsőként nekik sikerült letárgyalni egy, a Formula E világbajnokságot világszerte követő versenysorozat létrehozását. 2018 végén, az ötödik szezon kezdetén indul majd a Jaguar I-Pace eTrophy.

Ez lesz az első, sorozatgyártású elektromos autót felvonultató világbajnokság, feltéve, hogy sorozatgyártásúnak számít a tényleges szériagyártás előtt, a Special Vehicle Operations műhely által kézi munkával összerakott 20 darab versenyautó. A versenynaptárat és a pontos műszaki adatokat később árulják el. Egy hétvégén belül egyébként szabadedzés, időmérő és vasárnap egy 30 perces futamból áll majd a kísérősorozat programja.

Versenyzők jelentkezését várják, akik komplett csomagra fizethetnek be, azaz a gyár szállítja a helyszínekre az autót és végzi a felkészítést, és minden fordulóban helyi pilótáknak is szorítanak helyt majd az autókban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!