Rohamléptékben gyűrűzik be Európába a jövő autózási trendje, ebbe illeszkedik, hogy az E.ON szlovákiai leányvállalata, a Západoslovenská energetika és az osztrák EVN együttműködésében átadták Szlovákia első elektromos töltőállomását Pozsonyban. Budapestről Győr és Mosonmagyaróvár érintésével immár északi szomszédjainkhoz is utazhatunk elektromos autóval.

„Az első lépés a nemzetközi kapcsolatteremtésben már megtörtént, a Budapest- Bécs összeköttetés megteremtésével. Most adjuk át a Budapest-Balaton e-sztrádát, ezután pedig a Pozsony – Budapest – Bécs háromszögben teremtjük meg az elektromos mozgás lehetőségét.” – hangzott el Eric Depluet vezérigazgató ígérete nyáron az E-Balaton töltőállomás hálózat siófoki átadóján. Az E.ON csoport előremutatása példaértékű, hiszen alig 5 hónap leforgása alatt valósította és építette ki a három főváros közötti elektromos töltőállomás hálózatot. Az E.ON célja nem más, minthogy a következő évtizedekre előre jelzett e-autózás infrastruktúráját megteremtse és a járművek töltéséhez komplex szolgáltatást nyújtson. Az utóbbi év eseményeiből azonban jól kirajzolódik, hogy a vállalat egy országokon átívelő programot alkotott, melyben az e-mobilitás terén végrehajtott innovatív ötleteivel megszüntette a Magyarország, Ausztria és Szlovákia közötti technológiai határokat. A környezettudatosság mellett a turisztikai szempontok is fontosak, hiszen az autók töltési ideje alatt a Pozsonyi útvonalon található töltőállomások városai, mint Győr, Mosonmagyaróvár és Tata sok érdekes látnivalót kínál.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!