A brit What Car? magazin a Warranty Direct nevű, használtautókra garanciát nyújtó cég segítségével készített felmérést arról, mennyire megbízhatóak a 3-8 év közötti korú használt autók.

A Honda már nyolc éve őrzi vezető helyét a felmérésben, idén a második helyre a Suzuki márka került. A legmegbízhatóbb autók holtversenyben a Mitsubishi Lancer és a Vauxhall Agila lett, utóbbi Esztergomban készült, a Suzuki Splash testvérmodellje volt az Opel Agilával együtt, jobbkormányos kialakítással. Ezek egyfelől ritkán romlanak el, és ha ez be is következik, akkor olcsó a javítás. A legrosszabb autó egyébként az Audi RS6-os lett, amelyet sokszor kell szervizeltetni, méregdrágán. A legtöbb meghibásodás (23,5 %) az elektromos rendszert érinti, második helyen a felfüggesztés (22 %) szerepel.

Az alábbi táblázatban az RI feliratú oszlop a megbízhatósági index (Reliability Index), minél alacsonyabb ez az érték, annál jobb – a 100 az átlagérték. A futásteljesítmény mérföldben szerepel, ezt 1,6-tal kell megszorozni ahhoz, hogy megkapjuk a megtett kilométert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!