A 27 éves Daley Mathison az idei Tourist Trophy első versenynapján vesztette életét, amikor a négykörös verseny harmadik körében bukott. A brit motoros tapasztalt versenyzőnek számított, ez már a 19. TT-versenye volt, amelyen részt vett, három alkalommal dobogón végzett – írja a nemzetisport.hu.

Daley Mathison haláláról szóló hírt a felesége jelentette be a versenyző közösségi oldalán.

„Soha nem akartam ezeket a sorokat leírni, de most kénytelen vagyok. Daley már a tündérekkel alszik. Nem tudok ennél többet mondani. Az utolsó kép, amit emlékként róla őrzök, egy boldog ember képe, aki szereti az életet és büszke a versenyzésére” – írta a neje.

Az idei TT nem indult könnyen, a múlt heti edzések nagy részét törölni kellett a rossz időjárási körülmények miatt, vagyis a versenyzőknek a szokásosnál jóval kevesebb idejük volt gyakorolni a világ legveszélyesebb pályáján.

A futamot Mathison balesete után megszakították, s a második kör végének eredménysorát hirdették ki végeredményként, aminek értelmében Peter Hickmant mondták ki győztesnek.

Az Isle of Man TT-nek otthont adó Snaefell Mountain Course-t közúton alakították ki, s a világ legveszélyesebb, egyben a leghalálosabb versenypályája is, Mathison volt a 258. halálos áldozat az Man-szigeti versenyek 112 éves történelme során.

Tavaly ketten, azelőtt hárman vesztették életüket, s legutóbb 2001-ben rendezték úgy meg a viadalt, hogy egyetlen halálos áldozatot sem követelt.