Októberben számoltunk be arról, hogy a Hyundai pop-up szállodát üzemeltetett az Ioniq 5 villanyautó akkumulátoráról, most még tovább mentek – még az északi sarkkörön is túlra. Egészen pontosan Tromsø városa mellett találták meg azt a rénszarvas farmot, amelyen 3 napig egy 2 személy szállását biztosító mobilházat helyeztek el, és ennek az energiaellátását végig az Ioniq 5 akkumulátora biztosította a gyári tartozékok között megtalálható V2L adapter segítségével.

Nem csak a világítás és egyéb kényelmi funkciókat üzemeltették, de a fűtés is elektromos volt. Persze a szakemberek előre pontosan kiszámolták az energiafogyasztást, eszerint a rénszarvasfarmon elhelyezett mobilház 1 nap alatt – ez 13 óra foglaltságot feltételez – 32,5 kWh energiát fogyaszt, persze bizonytalansági tényezőnek ott volt az időjárás, azaz a fűtés nagy hidegben több energiát igényel.

A Hyundai szerint ez és a korábbi kísérlet a legjobb bizonyíték arra, hogy az Ioniq 5 (és a hamarosan érkező új villanyautók) segítségével olyan helyeken is terjedhetnek majd a nyaralók, ahol egyébként nincs közmű-infrastruktúra.