A New York Post beszámolója szerint hétfő délután szinte minden nagyobb autógyártó cég vezetője megállapodott abban, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt engedélyezheti amerikai ügyfeleinek, hogy egyelőre ne fizessék a hitelt, amit felvettek autóikra.

A hírek szerint a Hyundai, a Ford, a Nissan, a General Motors és a Toyota vezetősége is egyetértett abban, csak így tudják elérni, hogy bedőljenek a hitelek, és ez az egyetlen módja, hogy ne essen vissza a következő hetekben, hónapokban ijesztően az új autók vásárlása.

A leggyakoribb terv a koronavírus miatti nehézségek átvészelésére egy 90 napos szünet, amelyet, ha megkap az ügyfél, három hónapon át egy dollárt sem kell fizetnie az autóhitele törlesztésére.

Ez egyébként új autók vásárlásakor is kérhető, vagyis, ha valaki most vesz autót, kérheti, hogy csak júniusban kelljen majd elkezdenie törleszteni.

Az ügyeket egyesével kezelik, és egyelőre bárki kérheti ezt az opciót, amira sokaknak szüksége is lesz, hiszen a koronavírus miatt rengeteg elbocsátásra lehet számítani a közeljövőben az Egyesült Államokban is.

A szakértők jelenleg úgy számolnak, várhatóan 10 százalékkal esik vissza az új autók piaca az Egyesült Államokban 2020-ban