A hetvenes évek elején még virágzó kisváros volt Shaniko, akkor nyílt meg ott az autómúzeum, ahol régi amerikai autókat vonultattak fel. Az évek sornazonban elnéptelenedett a város, az autómúzeum azonban nyitva maradt – pénztáros helyett becsületkassza várja a belépti díjat.

Az egykori pajta még áll, de már vannak lyukak a falakon, hiányoznak az ablakok, az autókat vastag porréteg borítja. Shaniko városa egyébként nem teljesen lakatlan, a nyilvántartások szerint még 26-an laknak ott, és több régi házat is felújíottak – az autómúzeum eddig még elkerülte ezt a sorsot. A képeket és a ebszámolót egy úriembernek köszönhetjük, aki először a hetvenes évek elején, az akkor még fényesre suvickolt autókat felvonultat múzeumban is járt már.

Kerítést húztak fel a pajtán belül az alkatrész-leszerelés ellen, de ez se akadályozza meg a tolvajlást Kerítést húztak fel a pajtán belül az alkatrész-leszerelés ellen, de ez se akadályozza meg a tolvajlást

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!