A végéhez közeledik a Mercedes-Benz első dedikált elektromos autójának, az EQC-nek a fejlesztése, ennek kapcsán a gyár közreadott pár információt és kémfotót a járműről. A 2015 óta folyó fejlesztés során összesen 200 prototípust teszteltek, a legnagyobb feladatot pedig az jelentette, hogy csendesítsék el az autót.

Az a tény, hogy nincs motorhang, számos olyan apró zajt és neszt hozott elő, amellyel korábban egyszerűen nem kellett törődnie a fejlesztőknek, és leginkább annak tudható be a viszonylag hosszúnak számító gyakorlati tesztelés fázis, hogy ezeket mind megszüntették – állítják a gyáriak. Az évek során egyébként Németországban, Spanyolországban, Olaszországban, Finnországban, Svédországban, az Egyesült Államokban, Kínában, Dubaiban és Dél-Afrikában tesztelték az elektromos szabadidő-autót.

Jövőre indul a Mercedes-Benz EQC sorozatgyártása, de addig is folytatják a tesztelést, a következő körben olyan szakemberek is véleményt mondanak majd a prototípusokról a gyakorlati próbák alapján, akik eddig nem kerülhettek a szigorúan titkos járművek közelébe. Például a következő hetekben Spanyolországban tesztelik majd az EQC-t, különös tekintettel a légkondicionáló hatásosságára, illetve a forró klímában végzett töltésre.