Korábban már láthattuk az új Chrysler 200C-t álca nélkül, most pedig itt vannak az új középkategóriás autó első hivatalos fényképei, és az első információk is a Detroiti Autószalonon esedékes világpremier előtt.

Ránézésre fehérhátúnak tűnik, valójában lépcsős hátú a karosszéria, amelynek vonalvezetését annak megfelelően alakították ki, hogy sportszedánnak pozicionálják az autót. Kétféle motor közül választhatnak a vásárlók, az alapváltozatba 184 lóerős 2,4 literes négyhengeres kerül, felár ellenében 295 lóerős 3,6 literes V6-ost lehet kérni. Mindkét erőforráshoz 9 fokozatú ZF automatikus váltó csatlakozik, és felár ellenében összkerékhajtás is elérhető.

Az utastérrel kapcsolatban a legnagyobb újításnak azt tartják, hogy az automatikus váltó előválasztókarját egy forgókapcsolóval helyettesítették. Egyébként a szokásos, hatalmas méretű érintőképernyő középen, kapcsolókkal telezsúfolt kormány vonalat követték a mérnökök. Egyelőre nem tudni, mikor ismerhetjük meg a Chrysler 200C európai piac számára készített Lancia változat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!