Bármilyen őrültségnek is hangzik, a per pontosan arról szól, amiről a cím árulkodik. Kaliforna államban, az Egyesült Államokban ugyanis egy 31 éves anyuka azért perelte be a Teslát, mert a 2 éves fia elütötte őt.

A beszámolók szerint az anyuka leparkolt a három napja, a férjétől kapott Teslával a házuk előtt, majd elkezdett kipakolni belőle. Addig pedig beültette a kisfiát a vezető ülésre, hogy ott várjon. Azt ne kérdezze senki, miért…

Állítása szerint a 2 éves gyermeke pedig elindította a kocsit, ami őt a falhoz szorította.

A per lényege a hölgy szerint, hogy a Tesla tudtára hozzák, túl könnyű elindítani a kocsit, ami szerintük életveszélyes.

Amilyen őrültségnek hangzik a per, olyan korrekt választ adott erre egyébként a Tesla. A gyártó közölte, nagyon sajnálják az esetet, de olyan még soha nem fordult elő, hogy egy autójukat egy gyermek beindítson, sebességbe rakjon, majd gázt is adjon, és erősen kétlik, hogy ez egy visszatérő probléma lenne, így a közeljövőben nem szeretnék áttervezni az összes autójukat csak emiatt.

Ettől függetlenül az ügyet kivizsgálják, és mivel az Egyesült Államokban járunk, egyáltalán nem kizárható, hogy ebből tényleg hosszú pereskedés lesz…