Több szervezet/cég alkotja a Sim-Drive konzorciumot, amely első autóját még 2011-ben mutatta be, és mostanra ígérte annak sorozatgyártását, ebből azonban nem lett semmi. Ez persze nem jelenti azt, hogy megállt volna a munka, épp csak a fejlesztésre helyezték át a hangsúlyt.

Tavaly például megmutatták a Sim-Lei nevű autó továbbfejlesztett (és emészthető megjelenésű) változatának rajzait, de annak már nem építették meg a prototípusát sem. Most azonban már teljesen működőképes állapotban leplezték le legújabb alkotásukat, a Sim-Cel nevű szuperautót. A formánál az volt a legfontosabb, hogy alacsony legyen a légellenállás, a Cw 0,199 arról tanúskodik, hogy ezt sikeresen teljesítették.

Négy darab elektromotor hajtja az autót, ezek egyenként tartósan 150 Nm-es nyomatékot tudnak szolgáltatni, de rövid ideig 850 Nm-t is képesek teljesíteni – a csúcsteljesítmény 350 lóerő, 3400 Nm (!). Az akkumulátorról csak annyit árultak el, 29,6 kWh kapacitású. Az 1580 kg saját tömegű Sim-Cel 4,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, végsebessége elektronikusan korlátozott 180 km/óra. 2017-re ígérik ennek a sorozatgyártását, kérdés, nem jut-e a Sim-Lei sorsára az autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!