Magazinjainkban (Autó-Motor, Auto Bild, Kiskegyed, Tvr-hét) öt részből álló sorozatot indítunk, melyben Szabó Róbert az Autó-Motor főszerkesztője hívja fel az olvasók figyelmét a fair vezetésre, azokra az apróságokra, melyekkel segíthetjük a forgalom gördülékenységét. Célunk nem az, hogy szabálykönyvet közöljünk, hanem, hogy praktikus tanácsokat adjunk!

A program támogatásához közismert személyeket is sikerült megnyernünk. Többek között Palik László, Gönczi Gábor, Szily Nóra és Rákóczi Ferenc is jelezte egyetért kezdeményezésünkkel, és segíti annak népszerűsítését.

A figyelemfelhívó kampányt matricával tesszük jól láthatóvá. Ha egyet ért a program célkitűzéseivel, és Ön is hajlandó tenni a közlekedési morál javításáért, vállalja hogy megpróbál fair lenni a forgalomban, ragassza ki az Autó-Motor fair vezető matricát autójára vagy motorjára, küldjön be egy fotót róla és nyerjen. A beküldött képeket weboldalunkon közöljük, a beküldők között, 3 db 100 000 Ft értékű Shell üzemanyag-utalványt sorsolunk ki, a legegyedibb matrica kihelyezést további 100 000 Ft értékű üzemanyag-utalvánnyal jutalmazzuk. A matricát az Autó-Motor július 23-án megjelenő 15. számához csatoljuk, valamint főtámogatónk segítségével Shell töltőállomásokon terjesztjük.

A program részeként, a tanácsadó sorozattal párhuzamosan keressük az ország legjobb legfairebb vezetőjét.
Magazinjainkban és weboldalunkon közlekedésbiztonsági, és fair viselkedést vizsgáló kérdéssorozatot közlünk. A tesztet legeredményesebben kitöltők közül 3 férfi és 3 női vezetőt sorsolunk ki, akiket bemutatunk lapjainkban. Az akció zárásaként vezetéstechnikai tesztpályán mérik össze erejüket. Magyarország legjobb vezetője kiemelkedő díjazásban részesül. A döntő 2008. szeptember 24-én Hungaroringen kerül megrendezésre, az Allianz Vezetéstechnikai Centrumban, amin a programot támogató sztárok is részt vesznek.