A Lynk & Co egy 2016-ban alapított kínai-svéd márka, ami elsőre nem hangzik igazán jól, ám ha hozzátesszük, hogy a cég a Volvók alapjait használja autóihoz, sokkal csábítóbb az elképzelés.

A márkának hivatalosan három típusú autója van: a nem túl fantáziadúsnevet viselő Lynk & Co 01, Lynk & Co 02 és a Lynk & Co 03, majd a tervek szerint hamarosan jön a Lynk & Co 04 és a Lynk & Co 05 is.

A cég nem titkolt módon azért jött létre, hogy a fiatalokat célozza meg, ezért például autót hivatalosan csak az interneten lehet rendelni, majd ha a konfigurátorban elkészült a kívánt végeredmény, a cég az ajtónk elé szállítja a kocsit.

A Lynk & Co most a 03-as modellt használva akart egy kis reklámot csinálni magának, ezért átépítette úgy az autót, hogy az tökéletesen passzoljon a Nürburgringhez.

Ez pedig elég sikeres projekt volt, ugyanis az átépített kocsi azonnal két rekordot is megdöntött, és 7:20.143-as idejével jobb kört ment mint bármilyen első kerék meghajtásos vagy négy ajtós kocsi a legendás német pályán.

A Lynk & Co 03 Cyan nevet viselő kocsit a 2017-es WTCC-bajnok Thed Björk vezette, ám a rekordok nem hivatalosak, ugyanis az autó hivatalosan nem közlekedhet közúton, és nem is megvásárolható.

Hírverésnek mindenesetre nem volt rossz, a kocsi ugyanis bizonyította, nem csak zseniálisan néz ki, elképesztően gyors is!