Harmincadik születésnapját ünnepli a Detroiti autószalonon az Infiniti prémiummárka, ebből az alkalomból mutatták be a QX Inspiration nevű tanulmányt, amely a márka jövőjét hivatott illusztrálni. Reméljük, az szerencsésebb lesz, mint maga a leleplezés, ugyanis az autó nem jutott el a színpadra, hanem elakadt egy összekötő-folyosón, csak később, a sajtótájékoztató után került a pódiumra. Az ilyesmi ritka, de nem példa nélküli az ilyen, egyedi gyártású autók esetén.

Maga az autó egyébként már a márka következő életszakaszát előlegezi meg, tehát az elektromos jövőt példázza. A mainál atletikusabb a formavilág, amiben komoly szerepe van a hajtás helyigényének, a 4,65 méter hosszú autó rövid túlnyúlásokkal és motortérrel rendelkezik. A QX Inspiration egyébként közvetlen előzménye a márka első, akkumulátoros-elektromos autójának, amely tehát középkategóriás szabadidő-autó lesz összkerékhajtással.

Az utastér kialakításánál hagyományos, japán kézműves technikákat használtak, és a japán Ma filozófiának megfelelően az üres terek legalább olyan fontosak, mint a felületek. A műszerfalat meghatározza a két A oszlop közötti teret teljesen elfoglaló monitor. Az elektromos hajtásnak köszönhetően teljesen sík a padló. Az első ülések 30°-kal kifelé fordulnak a ki/beszállás megkönnyítésére.