A McLaren-Mercedes és a TAG Heuer hosszú és eredményes közös motorsport múltjára utalva egyedülálló módon ötvözi a funkcionalitást és az eleganciát. Az órát az teszi igazán különlegessé, hogy kizárólag Mercedes-Benz SLR McLaren-tulajdonosok juthatnak hozzá. Már csak emiatt is legalább annyira exkluzív, mint maga a szupersportkocsi. Lágy vonalak, tökéletes arányok és abszolút egyedi megjelenés jellemzi az SLR-órát.

Fekete számlapja első pillantásra olyan hatást kelt, mint az SLR McLaren műszerfala, a számlap mellett szokatlan elrendezésben sorakozó gombok pedig a sportkocsi váltógombjait idézik. További jellegzetes ismertetőjegyei az oldalán kialakított „kopoltyúk”.

A különleges órában TAG Heuer Kaliber 36 szerkezet dolgozik. Ez az egyetlen óramű, amely egyszerre képes automatikus felhúzásra, kronográf-funkcióra és dátum megjelenítésére. 36,000-es óránkénti frekvenciája olyan nagy fokú pontosságot szavatol, hogy lehetővé teszi az idő tizedmásodperc alapú mérését. A megbízható működést a különleges széria minden darabja esetében COSC-tanúsítvány igazolja.

A Mercedes-Benz SLR McLaren azon legendás SLR-versenyautók hagyományát eleveníti fel, amelyekkel 1955-ben sorra nyerték a versenyeket a Mercedes-Benz pilótái, többek között Fangio, Moss, és Kling. Juan Manuel Fangio már akkoriban is TAG Heuer órát hordott. Mikka Häkkinen, aki a Formula-1-be való visszatérését követően világbajnok lett a McLaren-Mercedes színeiben, szintén a TAG Heuer óráit részesíti előnyben pontosságuk és megbízhatóságuk miatt.