Visszavettek ugyan a Takeri nevű tanulmányból, de azért így is elég feltűnő jelenség lesz majd a közutakon a harmadik generációs Mazda6, legalábbis ha abból indulunk ki, amit az első, hivatalos fényképen látunk.

Ott a jellegzetes króm bajusz, erősen kidomborították a sárvédőket, és ha minden igaz, alapfelszerelésként adják majd a xenon lámpát. Ilyen kis méretben megfelelő fényerőt nem nagyon lehet más technikával előállítani, igaz, nem is zárhatunk ki semmit, hiszen a SKYACTIV technológiától már láttunk más forradalmi újdonságot.

Annyi biztos, hogy a négyajtós, lépcsős hátú karosszéria bemutatkozik Moszkvában, a kombi majd a Párizsi Autószalonon debütál, az ötajtós változat utódlásáról egyelőre semmit nem tudunk. Műszakilag nagy meglepetés nem lesz az első körben, a CX-5-ösből már ismerjük az új, 2,0 literes benzinest és a 2,2 literes dízelt. Turbós benzines (ami elsősorban az észak-amerikai V6-os helyettesítésére készül) csak később várható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!