Teljes gőzzel termel a Mercedes gyár Kecskeméten, hamarosan beindítják a második műszakot is, hogy elég B-osztályt készítsenek, de ez még mindig nem elég. Épp ezért a finn Valmet gyárhoz fordulnak további segítségért.

Egészen pontosan a Mercedes A-osztály megrendelései jóval felülmúlják a várakozásokat, és már most látszik, hogy a raststatti gyárban nem tudnak majd eleget készíteni belőle. Már csak azért sem, mert ott készül még a B-osztály, és noha ősszel Raststattban három műszakos termelésre állnak át, biztos nem tudnak majd eleget készíteni az A- és B-osztályból. Hivatalosan csak szeptember közepén indul az autó forgalmazása, de már vesznek fel megrendeléseket az autóra – eddig negyvenezer vásárló jelentkezett be egy példányra. Az átmeneti kapacitásproblémák megszüntetésére ezért a Daimler AG a finn Valmet autógyárhoz fordul segítségért. A különféle autók bérgyártásával foglalkozó cégtől a hírek szerint összesen százezer A-osztályt rendel a Mercedes, az autókat 2013-2016 között fogják leszállítani, ami azt jelenti, hogy elég gyorsan van szüksége az autókra a németeknek. A teljes kapacitáson működő raststatti gyárban egyébként jövőre 400 millió eurós beruházást hajtanak végre, hogy a hamarosan érkező új kompakt szabadidő-autóból is eleget tudjanak készíteni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!