A Tesco Global Áruházak Zrt. és a Shell Hungary Zrt. közötti együttműködési megállapodás alapján a Tesco15 évre bérbe adja magyarországi benzinkútjait az olajcégnek, amely teljes körűen üzemelteti majd az állomásokat, azaz mind az üzemanyagtöltést, mind a shopok működtetését ellátja.

A benzinkutak kiváló minőségű Shell üzemanyagokat forgalmaznak majd, kedvező áron. Bővülni fog a kínálat is: a cég V-Power termékcsaládjának prémium üzemanyagai ugyanúgy  elérhetőek lesznek, mint a többi Shell-állomáson megszokott térítésmentes szolgáltatások: a kiszolgálás tankoláskor, szélvédőmosás, keréknyomás- és folyadékszint-ellenőrzés, motorolaj és szélvédőmosó utántöltés. A Shell piacvezető SMART törzsvásárlói programja is a vásárlók rendelkezésére áll majd.

„Meggyőződésem, hogy vásárlóink kedvezően fogadják majd a változást, és a továbbiakban is kedvező áron tölthetik fel autóikat üzemanyaggal” mondta dr. Antal Erzsébet, a Tesco-Global Zrt. Igazgatóságának tagja.

„Ez a megállapodás rendkívüli jelentőségű a Shell európai kiskereskedelmi üzletágának növekedésében. Biztos vagyok benne, hogy az autósok örülni fognak az új lehetőségnek, hiszen kiváló minőségű Shell üzemanyagokat tankolhatnak, a Tescónál megszokott alacsony áron, s a Shell hálózatának speciális üzemanyag és kenőolaj termékei és széleskörű szolgáltatásai is a vásárlók rendelkezésére állnak majd” jelentette ki Erényi Balázs, a Shell Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke.

A Tesco benzinkútjainak átvételével a Shell magyarországi töltőállomás-hálózata 249 tagúra bővül.

A két cég közötti megállapodás a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően léphet hatályba.