A dolgok jelenlegi állása szerint az első, a PSA Peugeot-Citroën és a General Motors Opel közösen készítendő autóinak túlnyomó többsége a franciák által most bemutatott, és hamarosan az új C4 Picasso alatt először szolgáló EMP2-es padlólemezre épül majd.

A legújabb megállapodás értelmében a cégek középkategóriás egyterűi, kompakt egyterűi és a Peugeot márka középkategóriás öszvére használja majd az EMP2-est – a kompakt egyterűek fejlesztését a GM irányítja majd, a többit a franciák. Közös lesz a munka a két cég által együtt kifejlesztésre kerülő kisautó padlólemezen. A PSA új, háromhengeres benzinmotorjait (addigra továbbfejlesztve) átveszi majd az Opel is, ezen felül főleg Latin Amerikára és Oroszországra koncentrálva is indítanak közös fejlesztéseket a partnerek. Az első autók leghamarabb 2016-ban kerülnek utcára.

Ennél azonban sokkal hamarabb megvalósul majd a közös beszerzés, amelyet egy éves átmeneti időszak után a PSA és a GM Europe egy-egy alelnöke irányít majd, megszabott időszakonként váltva egymást.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!