Újabb részletek derültek ki a Toyota és a BMW közösködéséről, amelynek értelmében a tüzelőanyagcellás energiaellátás, akkumulátortechnológia, a könnyű építési technikák és ami a legfontosabb, a sportkocsik terén is együttműködnek.

Utóbbi a legfontosabb és leghamarabb kézzelfogható projekt, de erről se tudunk sokat azon kívül, hogy a Toyota nemrég dobta piacra a GT 86-ost, amelyet a világon mindenfelé pozitívan fogadtak. A sportkocsi-fejlesztéshez köthető még a könnyű építési technikák (értsd szénszálas és egyéb műanyag) fejlesztése is. Az akkumulátortechnológia terén tervezett előrelépés a jelenlegi lítium-ion helyett lítium-levegő akkumulátor sorozatgyártásra alkalmassá tételét jelenti, a tüzelőanyagcella-fejlesztés az infrastruktúra kiépítésének támogatásától kezdve a hidrogén tároló tartályokon át mindenre kiterjed. Egyelőre hivatalosan ennyit tudni a szerződés új részleteiről, félhivatalosan a hamarosan nyíló Genfi Autószalonon a GT 86-ossal kapcsolatban számíthatunk újdonságra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!