Az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (AOÉE) és a Generali-Providencia Zrt. által létrehozott Generali a Biztonságért Alapítvány közös akciójának célja bűnügyi szempontból releváns gépjárművek – pl. lopott vagy bűncselekmény miatt körözött­ autók – felkutatása volt. A speciális rendszerrel (Sigmoid, HP-Packet, THG) felszerelt gépkocsikat polgárőrök, határőrök, illetve az AOÉE önkéntes tagjai vezették. Sokuk már az első vadászaton is ott voltak.

Sánta László, az akció szülőatyjának autójára a hétvégén további rovátka került az eddigi 847 mellé, amely csak a korábban ellopott, majd általa megtalált gépkocsik számát jelöli. Az Autósok Országos Érdekvédelmi Egyesületét három éve támogatja a Generali, hogy akcióit a lehető leghatékonyabban tudja lebonyolítani. Sánta a mostani vadászattal kapcsolatban kiemelte, hogy az idén először vonták be a keresésbe a budapesti VI., VII. és XVIII. kerületek térfigyelő kameráit is.

A hétvégén összesen 88 körözött járművet találtak meg a vadászok. Ebből 8-at lopás, 21 gépjárművet pedig valamilyen bűncselekmény miatt köröztek. Ezen felül 17 gépjármű volt lízingopcióval terhelve, és 19 esetben merült fel az egyedi azonosítójel meghamisításának gyanúja. 23 esetben az elkövetőt is sikerült előállítani. Az elmúlt három évben így már összesen 191 gépjármű akadt fenn a rostán a biztosító által támogatott pünkösdi autóvadászatok során.

A győztesnek járó Generali Autóvadász Kupát átadó Ilics László, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi elnöke példaértékűnek nevezte a civil szervezetek, rendvédelmi szervek és a biztosító összefogását. Kiemelte, hogy kevés kezdeményezésről mondható el, hogy ilyen széles társadalmi támogatottságot élvez. Ilics László, a mintegy 1,2 millió ügyfelével a piacon meghatározó biztosító nevében beszámolt arról is, hogy 2005-ben közel 1000 esetben fizettek ki kártérítést ügyfeleiknek gépjárműlopás miatt.

A legjobban teljesítő csapat a ferencvárosi polgárőröké volt, a legértékesebb megtalált autó pedig egy Audi 6-os lett. A vadászok feladata csak a zsákmány felkutatása volt, amit rövid időn belül rendőri intézkedés követett. A megtalált gépjárművek közül a lopásért keresetteket a BRFK rövidesen visszaszolgáltatja jogos tulajdonosainak.