Manapság megszokott, hogy az autógyárak a titkolózás miatt az első körben közreadott sajtófotókat nem élesben készítik, hanem a stúdióban bevilágított és lefényképezett autót illesztik bele számítógép segítségével a valós környezetbe. Ezzel ugyanis elkerülhetőek az idő előtti lebukások, de veszélyei is vannak a dolognak, ahogy az a Soueast nevű kínai márka új, V5-ös típusának fényképein is jól látható.

Úgy tűnik, olcsó számítógépes grafikust alkalmaztak, aki nagyon úgy tűnik, még életében nem látott autót. Mással nem nagyon lehet magyarázni, milyen csálén állnak az autó hátsó kerekei két felvételen. Amíg az első kerekeket még tökéletesen a helyükre illesztette, a hátsókkal nagyon meggyűlt a baja. Egyedül az oldalnézettel nem hibázott, igaz, ott volt a legkevesebb dolga a művésznek.

 

Maga a Soueast V5-ös az előző Mitsubishi Lancer padlólemezére épül, de kínai formatervezők álmodták meg a karosszériáját. A műszaki tartalmat nem piszkálták, így a japán 1,5-ös (109 LE) és 1,8-as (145 LE) benzinmotorokat, valamint a futóművet is változatlanul veszik át.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!