A Hunakamo Drift Sportegyesület jelenleg egyedüliként szervez immáron 6 éve Magyarországon profi drift versenyeket, 2013-ban öt alkalommal győződhetnek meg a nézők arról, hogy méltán lett napjaink egyik legnépszerűbb autós sportága a driftelés.

Nem volt rá még korábban példa, hogy egy idő alapján bírált verseny és egy látványos, pontozásos küzdelem egy közös hétvégén szórakoztassa a nézőket. Pünkösdkor kerül megrendezésre a RallyCross & Drift Fesztivál Máriapócson. Ezt követi július hónapban a Drift Kihívás Napja™, ahol nem a kvalifikáció fogja eldönteni, hogy kik küzdjenek meg egymással. Az augusztusi forróságot tetézi a Trackwood™ & Drift Allstars Drift Fesztivál a hónap végén, ahol a Drift Allstars és az Eastern European Drift Championship legjobb pilótái jönnek Magyarországra. A versenyre Norvégiából, Finnországból, Lengyelországból, Szlovákiából és Grúziából is érkeznek. Az első őszi hónap is különlegesnek ígérkezik a drift rajongók számára, mert az egri Bazilika és környéke a szeptember 14-i hétvégén gumicsikorgatástól lesz hangos a drifterek végső, vérre menő küzdelmének köszönhetően. Az egri borászok borai pedig gondoskodnak a jó hangulatról, persze csak a nap végén.

Április 6-7. Kilinccsel Előre™ Drift Kupa
Pro és Amatőr verseny Kakucsring – Kakucs

Május 19-20. RallyCross & Drift Fesztivál
Pro verseny Rabócsiring – Máriapócs

Július 6-7. Drift Kihívás Napja™
Amatőr verseny Rabócsiring – Máriapócs
Pro verseny Rabócsiring – Máriapócs
Pro Kihívásos verseny Rabócsiring – Máriapócs

Augusztus 22-23-24. Trackwood™& Drift Allstars  Drift Fesztivál
Nemzetközi Drift Allstars  verseny Rabócsiring – Máriapócs
Pro verseny Rabócsiring – Máriapócs

Szeptember 14-15. Eger Drift™
Pro Döntő verseny Eger

„Az egyre nagyobb nézőszámot vonzó sportág, a drift nem csupán sokak által csúszkálásnak nevezett autós mutatvány. Ennél sokkal több és komolyabb felkészülést igényel.”- mondja Béres Szabolcs a Drifting.hu alapítója és a rendezvénysorozat tulajdonosa. „Egy drifter elengedhetetlen tulajdonságai közé tartozik a jó koncentrációs képesség, a szemmérték, a vakmerőség, az erős idegrendszer. Ez alapvetően az autós sportot űzőkre egyaránt jellemzőek.”
De mégis miben különbözik ez a szakág a Rally-tól, a RallyCross-tól? „A drift ideális esetben zárt pályán történik, itt nem az időeredmény alapján kerülnek ki a győztesek, hanem ív, sebesség, szög és összkép azok a bírálandó tényezők, melyek alapján kialakul a sorrend. Így az értékelés nagyobb terhet ró a bírókra. A versenyzők számára a nemzetközi színvonalat idén holland bíró szereplése garantálja.” – tette hozzá Béres Szabolcs.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!