A Honda 1967-ben készítette el első miniautóját, az N360-as felidézésének első momentuma a tavalyi Tokiói Autószalonon bemutatott N Concept_4 elnevezésű tanulmány volt. Ennek alapján készült el a sorozatgyártású autó, amelyet korábban már láttunk, és most N-One néven dobtak piacra.

Egy felettébb praktikus, kei-kategóriás autóról van szó, amelynek az orrára egy zorro-szerű álarcot helyeztek a formatervezők. Az eredmény aranyos, de nem olyan karakteres, mint mondjuk a Fiat 500-as. Azzal ellentétben azonban ötajtós a karosszéria, és a Honda jól ismert, felhajtható hátsó ülése segítségével akár nagyobb tárgyakat is lehet szállítani vele.

Egyedüli motorként 0,66 literes háromhengerest kínálnak, szívó- vagy turbófeltöltős kivitelben, első- vagy összkerékhajtással, a fokozatmentes automatikus váltó minden esetben széria. Az alapváltozatért 1,150,000 jent (3,1 millió forint) kell fizetni, az összkerekes csúcsmodellért 1,707,750 jent (4,7 millió forint) kell fizetni. A Honda nem tervezi az N-One Japánon kívüli forgalmazását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!