Profiljába kizárólag a Nissan importőri feladatok és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások ( garancia , alkatrész, stb.) ellátása tartoznak, a cégjegyzék- adó- és statisztikai számai változatlanul maradnak.

A magyarországi Summit cégcsoport átszervezése eredményeként a Summit Motorok Hungary Rt.-ből kiválással létrejött a Summit Autó Magyarország Szolgáltató Részvénytársaság is, amely tulajdonosa a cégcsoport valamennyi leányvállalatának, melyek a következők: SUMMIT Pénzügyi Rt, Summit Biztosítás-közvetítő Kft, Summit Autó Rt, Summit X-forms Kft. és Summit Autó Románia.

A Summit Autó Magyarország Szolgáltató Rt. a cégcsoport stratégiai fejlesztési tervén, annak megvalósításán dolgozik valamint továbbra is végzi azokat a feladatokat, amelyekkel kiszolgálják a cégcsoport valamennyi tagját (pl. pénzügy, könyvelés, HR, PR-marketing stb.), illetve átveszi a tartós bérlet valamint a számítástechnikai termékértékesítési feladatokat. Maga az átszervezés a cégcsoport holding jellegű működése és még jobb szervezettsége érdekében történik.