A Genfi Autószalonon leplezték le az Opel Astra OPC Extreme tanulmányt, amellyel kapcsolatban annyit mondtak, hogy abból könnyen lehet sorozatgyártású autó is, ha megfelelő érdeklődés mutatkozik iránta.

Nos, befejeződött a svájci autós seregszemle, és a szakma és a nagyközönség egyértelműen pozitív fogadtatása miatt úgy döntöttek az Opel és a Vauxhall vezetői, hogy megvalósítják a fokozott teljesítményű, csökkentett tömegű forró ferdehátút. Valószínűleg egy év múlva ismerhetjük majd meg a bárki számára megvásárolható változatot, először még az OPC változat modellfrissítésére is sort kell keríteni, ami valószínűleg a Párizsi Autószalonon lesz esedékes. Ekkor mutatkozik majd be a szériaváltozatban az Extreme esetén már használt, több mint 300 lóerős, teljesen alumínium turbómotor, és a szintén új váltó.

Az Opel Astra OPC Extreme a versenyautó manuálisan állítható felfüggesztését kapja, a váltójának áttételezését rövidebbre veszik a lehető legjobb gyorsulás elérése érdekében, a megfelelő lassulásról nagy teljesítményű Brembo fékrendszer gondoskodik majd. Várhatóan a karbon karosszériaelemek és a bukókeret is ott lesz majd az Extreme fedélzetén, amelyből 50-300 darabot fognak készíteni. Pontos számot azért nem tudnak még mondani, mert folyik a piac felmérése.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!