Kalandvágyó embereknek készül az új Countryman, és az ilyenek nem feltétlenül igénylik a szállodák kényelmét egy kirándulás során – vagy épp elakadnak terepen a szabadidő-autóval? Az ő életüket könnyíti meg az AirTop elnevezésű, a tetőcsomagtartóra szerelhet sátor.

Egyfelől a nyirkos talajtól messze van az ember, másfelől a felállítás is pillanatok alatt megvan. Az olasz Autohome specialista termékét a Mini megjelenéséhez igazítják, ami pár logót és fekete vagy fehér színt jelent – utóbbival a tetőhöz és a külső tükrökhöz igazodik a sátor.

Csukott állapotában egy tetődobozhoz hasonlít a szerkezet, ami állítólag alig növeli a légellenállást és a szélzajt. A felállításhoz elég a három darab rögzítőfület oldani, és gázteleszkópok emelik a magasba a tetőt, az oldalfal nemcsak eső ellen véd, de megfelelő szellőzést is biztosít. A belső magasság 94 centi, az alapterület pedig 1,3×2,1 méter, ami két embernek biztosít kényelmes alvási lehetőséget. Az éjjeli pihenőhely elfoglalásához egy alumínium létra áll a Mini Countryman utasainak a rendelkezésére.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!