Az autót Eppel János ügyvezető igazgató és Mátrabérci Sándor Audi márkaigazgató adta át a Porsche Hungaria részéről Óberling Józsefnek, a REBISZ Autópálya Rendőrség parancsnokának.

Az Audi és a rendőri szervek kapcsolata nem új keletű, hiszen 2005-ben az Audi Hungaria Motor Kft. egy fehér színű Audi TT Coupét adományozott a magyar rendőrség részére, szintén a közlekedésbiztonság javítása céljából. A most átadott 3.2 V6 motorizáltságú autó teljesítménye és menettulajdonsága alkalmassá teszi arra, hogy azt az Autópálya Rendőrség munkája során hatékonyan tudja alkalmazni. Az autó legnagyobb forgatónyomatéka 320 newtonméter, ami már 2.500 és 3.000 percenkénti fordulatszám között rendelkezésre áll, maximális teljesítménye pedig 6.300 percenkénti fordulatnál 184 kW (250 LE), 0-ról 100 km/órás sebességre pedig mindössze 5,9 mp alatt gyorsul. A 3.2 V6 motor egy könnyű magnéziumházzal készülő, hatfokozatú manuális sebességváltóhoz csatlakozik, a quattro hajtás segítségével pedig rossz időjárási körülmények között is biztonsággal használható az autó. Normál körülmények között a tengelykapcsoló a forgatónyomaték 85 százalékát irányítja az első kerekekre, ám szükség esetén a hajtás akár teljes mértékben is egy adott tengelyre juthat.

Annak ellenére, hogy egy vérbeli sportautóval van dolgunk, az Autópálya Rendőrség tagjainak a kényelemről és a biztonságról sem kell lemondaniuk. A jól felszerelt autó többek között tartalmazza az alcantara és bőr üléshuzattal rendelkező sportüléseket, a BOSE hangsugárzó rendszert, Xenon plus fényszórókat, vezető- és utasoldali légzsákokat valamint az első oldallégzsákokat, az Audi Magnetic Ride csillapítási rendszert, az automata kílmaberendezést és a tempomatot is.

Több olyan országban, ahol autógyártás folyik a rendőri szervek rendelkeznek néhány különleges, csúcskategóriájú  gépjárművel, melyet hazájukban gyártottak. Olaszországban Lamborghini-vel, Németországban Mercedessel illetve Porschéval büszkélkedhetnek az ottani rendőrök.

A felajánlott járművet az Autópálya Rendőrség nem a mindennapi szolgálat ellátása során kívánja alkalmazni, hanem speciális feladatok végrehajtásakor, valamint különböző rendőri rendezvények, sajtótájékoztatók, sportesemények kapcsán, ahol büszkén mutathatják, hogy a hazánkban gyártott, a gépjárműgyártás élvonalát szimbolizáló csúcsteljesítményű járművel rendelkeznek.