A németországi Top 10 flotta-beszerzéseknél összesen hat Volkswagen Csoporthoz tatozó modell található meg: a 10 százalékos részesedésével a flottamodelleket vezető Passat Variantot rendre az Audi A4 Avant, a VW Golf lV. Variant, a VW Golf V., az Audi A6 Avant és a Volkswagen Touran követi. Mivel a flottavásárlásoknál nagyon fontos a kedvező fogyasztás, a modellek négyötödét dízel motorokkal vásárolják meg.

A Passat Variantnál a 130 lóerős 1.9 PD TDI motor a legnépszerűbb, ezt rendelik a flotta-Passatok egyharmadához, míg a 100 lóerős dízel változat mellett a Passat Variantot választó cégek negyede teszi le a voksát. Leginkább az üzletkötők, értékesítők használják a VW Passat Variantot. A legkedveltebb extrák közé a csomagban is kapható rádiótelefon-előkészítés, a ködfényszóró, a tempomat sebesség-szabályozó, az esőérzékelős ablaktörlő és a fűthető első ülések tartoznak.

A színek / fényezések közül a reflexezüst metál és fekete-gyöngyház metál a legnépszerűbb. A Volkswagen Csoport számára a nagyvállalati (flotta) ügyfelek rendkívül fontos szegmenst jelentenek, Németországban a Csoport 42 százalékos részesedésével piacvezető e területen. A 30 éve gyártott Volkswagen Passatból egyébként 13 millió készült el napjainkig, tavaly 728 ezer darab talált gazdára.

Az emdeni, moseli, Shanghai, és Anchieta (Brazília) helységekben található üzemekben napi 2.700 VW Passat gördül le a futószalagról.