A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum már eddig is rengeteget tett a közutakon való balesetmentes közlekedés érdekében, és ez a törekvése természetesen 2012-ben sem változik. „Ebben az évben is az a legfőbb célunk, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a biztonságos közlekedés fontosságára. Még mindig rengeteg a baleset az utakon, melyekben valamennyi korosztály veszélyeztetett, ezért úgy döntöttünk, hogy idén is mindenképpen szeretnénk a Balesetmegelőzési programban betöltött szerepünket tovább erősíteni, így folytatjuk az úgynevezett „Életút program”-ot, amely a gyermekektől az idős korosztályig mindenkinek szól. Tanpályánkon, biztonságos körülmények között, valós vészhelyzeteket produkálva tudjuk felkészíteni a gépjárművezetőket a sokszor az életszerűséget mellőző szimulátoros képzésekkel szemben” – fogalmazott Gazsi Júlia, a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft ügyvezető igazgatója, aki egyben a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Miután az Életút program legfőképpen a fiatalok közúti biztonságáért folytatott program, így a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum munkatársai minden alkalmat megragadnak, hogy megszólítsák a legveszélyeztetebbnek tartott korosztályhoz eljuttassák a program lényegét, ezért választották együttműködő partnernek a Való Világ-ot. A valóságshow még versenyben lévő játékosai ugyanis a rendőrakadémia hetében a tanpályán mutathatták be, miként reagálnak a volán mögött a lehető legváratlanabb szituációkban, melyek egyébként a való világ közútjain is bármikor leselkedhetnek rájuk.

A Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum az Életút programon kívül számos egyéb területen is szeretné 2012-ben erősíteni a társadalmi szerepvállalását. A hosszú távú tervek elérése érdekében tavaly 50 millió forintos ráfordítással többek között új aszfaltot és műgyanta réteget kapott az a lejtős pálya, amelyen a GKI képzés is folyik. Természetesen a minél színvonalasabb képzés érdekében idén is folytatják a tanpálya felújítását, és ennek ütemét eszközeik és erőforrásaik határozzák majd meg.

„A balesetmegelőző programjainkon kívül ettől az évtől kezdve számos újdonsággal szeretnénk a biztonságos közlekedésre felhívni az emberek figyelmét. Hiszünk abban, hogy közösen, a rendőrséggel összefogva komoly eredményeket érhetünk a közúti közlekedés biztonságosabbá tételében. A tanpálya és munkatársai immár olyan technikai háttérrel és szaktudással rendelkeznek, amit feltétlenül ki kellene aknázni ennek érdekében. Éppen ezért a következő időszakban nyitunk az off-road világa és a motoros vezetéstechnika felé” – árulta el Gazsi Júlia.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!