Leltár során bukkantak rá egy évvel ezelőtt arra a nyolcvanas évek elejéről származó Mazda Familia GX (Európában 323 néven forgalmazták) típusra, amellyel anno 250 000 km-t tettek meg, és több évtizede állt egy helyben.

16 Mazda alkalmazott úgy döntött, hogy saját idejükben felújítják az autót, a munkában részt vett még a Mazda 60 beszállítója is, akik új alkatrészeket készítettek a meglévő szerszámaik segítségével az autóhoz, de a hirosimai műszaki főiskola diákjai is segített. Végül 10 hónap alatt építették újjá a piros színű, háromajtós karosszériával rendelkező kompakt autót, amelyet most lepleztek le.

A Mazda elnöke, Masamichi Kogai és az ügyvezető igazgató Akira Marumoto is kipróbálta az újjászületett cégautót a bemutató alkalmából. A jövőben a Mazda gyári gyűjteményét gyarapítja majd a Familia GX, csakúgy, mint a munkatársak által korábban felújított Cosmo Sport, R360 Coupe és Luce Rotary Coupe. A következő projekt is folyamatban van, egy háromkerekű Mazda teherautó helyreállításán dolgoznak az önkéntesek.