A Nissan Note első generációja nem volt valami emlékezetes alkotás, egy részlettől eltekintve: a(z alapváltozatokon a) ködlámpa hűlt helyét kitöltő, rakétavetőre emlékeztető betét. Nos, ilyen már egészen biztosan nem lesz a második generációnál, de nem kell aggódni, mert ezúttal alaposan összekapták magukat a formatervezők.

Vannak lágy harmóniát sugárzó részletek, no meg a pattanó fallabda ívének lekövetése. És itt vannak a gyár által kiemelésre érdemesnek ítélt szavak: fényes, sötétszürke, minőségi benyomás. Ezt én se fogalmazhattam volna meg szebben, mentségemre legyen mondva, én nem is próbálkoztam ilyennel. Nekem elég, hogy az új Note jól néz ki, sokkal felnőttebb az eddiginél – a lényeg úgyis a praktikum.

Így próbáltuk ki, milyen a körkamera segítségével való autózás. Izzasztó Így próbáltuk ki, milyen a körkamera segítségével való autózás. Izzasztó

Ezen a téren pedig nem nagyon lehet belekötni. A magyar valóság az, hogy egy új kisautó már a családi autók netovábbja, márpedig ebben nem csak kisgyermekek, de akár a szülők fejére növő kamaszok is kényelmesen elférnek a második sorban. Négy fő esetén a szűk keresztmetszet az alaphelyzetben 295 literes csomagtartó lehet, ezen például tetődobozzal lehet segíteni. Szintén hazai sajátosság, hogy a vásárlót nem érdekli, milyen erőforrás dolgozik a motorháztető alatt, ha elég olcsón adják – az Audi A4 1.6 lényegében magyar autó volt, nálunk adták el a legyártott mennyiség több, mint 95 százalékát. A Note esetén az alapmotor az 1,2 literes háromhengeres 80 lóerővel: csendes és takarékos. Lesz még (pár hét múlva) kompresszoros 1,2-es 98 lóerővel: ez még takarékosabb. Van még 1,5-ös dízel 95 lóerővel: ez is takarékos, de már érezhetően drágább.

Az a legnehezebb, hogy önkéntelenül előre akar nézni a sofőr, nem pedig jobbra le, a középkonzolra… Az a legnehezebb, hogy önkéntelenül előre akar nézni a sofőr, nem pedig jobbra le, a középkonzolra…

A 3 199 000 Ft-os Nissan Note alapmodellben minden fontos biztonsági felszerelés már benne van, de igazából a 3 619 000 Ft-os Acentát ajánlják megvételre, hiszen ebben már ott a manuális klíma, amelyen kívül még a CD-s rádió az említhető többlet. A dízelmotor felára 700 000 Ft, ezt pedig csak nagy futásteljesítmény után lehet kiautózni, hiszen a Nissan Note benzinmotorral is takarékos.

Némi problémát okozott, hogy takarta a kamera képének egy részét a lelógó árnyékoló Némi problémát okozott, hogy takarta a kamera képének egy részét a lelógó árnyékoló

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!