– Egyáltalán tud ilyenkor aludni? Nyakán az év legfontosabb eseménye, több tízezer ember előtt kell bizonyítania.
– Tegnap is jól aludtam – válaszolta mosolyogva Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport pilótája. – Az persze igaz, hogy napközben kicsit feszültebb vagyok, de sokat segít, hogy alaposan elfáradok estére.
 
– És a drukk? Biztos napról napra nő a feszültség.
Valóban nagyobb a nyomás, mint más versenyeken, de ez már a harmadik évem a Hungaroringen, van rutinom, tapasztalatom, tudom, hogyan kezeljem a helyzetet. Az első és a második után most már könnyebb.

– Szerdán ráadásul kicsit „bemelegíthetett”, a Nagy Futam részeként jót furikázott néhány versenyzőtársával a Lánchídon és környékén.
Nagyon élveztem ezt a rendezvényt, rengeteg néző volt, mindig kellemes, ha ennyi ember előtt ülhetek autóba. Ráadásul ott voltak a műrepülőpilóták, akiknek a produkcióját látva tátva maradt a szám, aztán jöttek a motorosok. Az ilyen programoknak köszönhetően az érdeklődők testközelbe kerülhetnek a különböző sportágak legjobbjaival, például Yvan Mullerrel, vagy Talmácsi Gáborral, és ez jó dolog.

– Imádja a sebességet: nem kapott kedvet a repüléshez?
Tavaly már repültem egyszer Veres Zolival, nagyon tetszett. Ha lesz még rá lehetőségem, biztosan szeretném megismételni.
 
– Miként valószínűleg a tavalyi hungaroringi futamgyőzelmet is. A szezon eleji bukdácsolás után a Slovakiaringen már dobogóra állhatott, vagyis úgy tűnik, elkapták a fonalat.
– Az látszik, hogy amikor működik az autó és nincs semmi probléma, akkor jó a sebességünk. A Hungaroringet ismerem, itt kezdődött a pályafutásom, s a tavalyi futamgyőzelem, valamint a két évvel ezelőtti második hely alapján úgy tűnik, fekszik is nekem a pálya. Ha ehhez hozzátesszük a Slovakiaringen elért eredményt, mindent figyelembe véve legalább dobogós helyezésben reménykedhetek. Az is igaz azonban, hogy a Hungaroring egyik eddigi pályához sem hasonlít, vagyis nem tudhatjuk, miként viselkedik majd a Honda.
 
– Ha már említette az autót: tetszik az új versenygépe?
– Nagyon csípem ezt a Hondát, egyáltalán nem bánkódom a váltás miatt! Amikor működik a gép, nagyon magabiztos vagyok a volán mögött.
 
– És azt sem bánja, hogy most már civilben sem BMW-t hajt?
– Nem. Bár a BMW nagyon komoly márka az utcai autóknál, a Hondának is vannak olyan sportos modelljei, amelyek nagyon fekszenek nekem a feszes futóművekkel, a kiváló dinamikával.

– Reméljük, hogy vasárnap a verseny után egyenesen imádni fogják a szurkolók a Civicet! Milyen fogadtatásra számít?
– Információim szerint már majdnem az összes jegyet eladták, vagyis várhatóan hatvan–hetvenezer ember lesz a lelátókon. Csodás érzés, hogy ennyien kijönnek drukkolni, igyekszem majd meghálálni a szeretetet!
 
Zengő Zoltán szerint minden a helyére került
 
– Tavaly csodát tettünk, hazai pályán egy feledhetetlen győzelmet arattunk, ami az első sikerünk volt a BMW-vel – nyilatkozta Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport csapatfőnöke a hétvégi Magyar Nagydíj kapcsán, majd hozzátette, szeretné, ha az új autóval megismételnék ugyanezt. – Reálisan nézve a dolgokat mindkét futamon a legjobb tízbe várom Norbit, ugyanakkor nem titkolom, hogy a szívem legmélyén reménykedem az újabb dobogós szereplésben.
Zengő elmondta még, az, hogy az idén már gyári Hondával versenyző Michelisz múlt vasárnap a szlovákiai futamon a harmadik helyen végzett, jót tett a csapatnak: – Minden a helyére került, hiszen megint tudjuk, érezzük, hogy jó csapatunk és jó versenyzőnk van, és igenis képesek vagyunk a jó eredményre.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!